Jaloezie: I LOVE ANIME + rondreizen

Published by steven gerards on

Dit artikel kwam bij me op op 23 maart 2024. Het is een mix van verschillende gedachten, maar wel leuke gedachten. Als ik hieraan denk, smelt ik letterlijk, en daarom wil ik het opschrijven. Zullen we beginnen?

Begin maart 2024 was de anime wereld, ikzelf en waarschijnlijk ook jij, in diepe rouw. We moesten afscheid nemen van Akira Toriyama, de maker van onder andere Dragon Ball Z. Zijn dood sloeg in als een bom. Elke Instagram-poll of -reels ging over hem.   

Toen ik het hoorde, moest ik meteen denken aan mijn kindertijd

Ik was vijf jaar oud toen ik het gekke pauze op Cartoon Network keek.

Tien jaar later deed ik altijd de Fusion Dance met mijn klasgenootje.

En nog later ging ik zelf een tijdje het gekke pauze kijken.

Meneer Toriyama, heeft veel mensen bereikt, maar echt heel veel.

Het was ook vreemd toen die de aarde verliet.

Veel beroemdheden en andere manga kunstenaars hebben gereageerd.

Ik heb ze een voor een gelezen.

Bij iedereen kreeg ik al een brok in mijn keel.

Bij de eerste zin.

Ook Kishimoto heeft gereageerd, de bedenker van Naruto en mijn held. Hij heeft meneer Toriyama bekroond als de God van de manga, en daar sluit ik me helemaal bij aan. Naruto blijft voor mij de beste anime, maar Dragon Ball/Dragonball Z voelt als je baby waar je graag naar kijk als het even niet goed met je gaat

Op zulke vragen denk ik graag na en ga ik graag op onderzoek uit. Inmiddels denk ik te weten wat het geheim is.

Inmiddels kijk ik korte stukjes van Dragon Ball op YouTube en Instagram. Hoe meer ik kijk, hoe jaloerser ik word.

Wat mij altijd fascineert, is het ultieme geheim achter waarom die manga’s zo populair zijn. Een collega van mij is een die-hard One Piece fan, en ik snap nooit waarom One Piece zoveel effect op hem heeft.

Als je kijkt naar onder andere Dragon Ball, Pokémon en Naruto, dan hebben ze één ding gemeen.

Ongeacht de gevechten, de inspirerende speeches en het sterker worden,

is het de avonturen die ze meemaken en de nieuwe vriendschappen die ze sluiten die ook magisch zijn. Ze gaan op avontuur, ontdekken de wereld en dat vindt iedereen natuurlijk prachtig.

Je wordt in de fantasie gezogen!

Als je dat ziet, willen de meeste mensen ook graag reizen.

Ik geloof dat veel mensen inderdaad heel graag zouden willen reizen, maar dat het voor velen een brug te ver lijkt, waardoor ze het toch niet durven.

 Een goede vriend van mij is ook aan het reizen, en stiekem ben ik jaloers.

Ik zou ook graag willen reizen en nieuwe plekken en mensen willen ontmoeten, misschien zelfs mensen willen helpen die in nood zijn, net als in de anime. Dat zou fantastisch zijn.

Nu snap ik ook waarom mensen vaak naar andere steden  gaan om bijvoorbeeld te studeren en de wonen.

Mensen houden van reizen en nieuwe ervaringen opdoen, net zoals mijn moeder deed. Ze werd geboren in Kerkrade en verhuisde naar Zoetermeer voor de liefde. Mijn vader komt zelf uit Heerlen en woonde in Zoetermeer vanwege zijn werk. Als journalist heeft hij de wereld rondgereisd, misschien komt daar wel dat verlangen vandaan, door mijn ouders. Uiteindelijk zijn we met z’n vijven naar Breda verhuisd vanwege werkgerelateerde zaken.

Mensen houden van reizen en nieuwe ervaringen opdoen, net zoals mijn moeder deed. Ze werd geboren in Kerkrade en verhuisde naar Zoetermeer voor de liefde. Mijn vader komt zelf uit Heerlen en woonde in Zoetermeer vanwege zijn werk. Als journalist heeft hij de wereld rondgereisd, misschien komt daar wel dat verlangen vandaan, door mijn ouders. Uiteindelijk zijn we met z’n vijven naar Breda verhuisd vanwege werkgerelateerde zaken.

Mijn droom is om ooit naar Japan te gaan, omdat Japan mij enorm fascineert. De cultuur, de kalmte en de liefde voor eten die ze in mijn ogen uitstralen. Vroeger had ik echt geen idee dat Dragon Ball, Shin Chan en al die andere gave dingen waar ik van hou, allemaal daarvandaan komen. Iedereen in de westerse wereld kende Dragon Ball Z in het Engels, en als je klein bent, sta je niet stil bij het feit dat het ook anders kan zijn.

Mijn papa is de beste. 

Hoera papa is thuis! Papa is thuis! 

Hoe was je trip rond om de wereld?  

Kom op, vertel, vertel. 

Vertel van de avonturen die je mee gemaakt hebt? 

Heb je jezelf beschadigd, nieuwe vrienden gemaakt? 

Hoe was het eten allemaal? 

Wat heb je vandaag allemaal op? 

Kom op, vertel nou.  

Ik wil het weten. 

Ik wil gaan kwijlen en niet alleen van het eten. 

Ik ben benieuwd, wil graag alles weten! 

Later, wil ik net zo groot en sterk worden als jij. 

Ook de wereld rond reizen, een berg beklimmen 

Op het topje van de ijsberg staan en tegen iedereen zeggen: mijn papa is de beste