Historie: Grand Theft Auto VI komt

Published by steven gerards on

Hoera, gta 6 komt uit. We hebben allemaal de trailer gezien van gta VI. Ik ben niet alleen een dichter van vlees en bloed, en eerlijk gezegd, GTA 6 mag ik gewoon niet missen! Jullie ook niet, toch?

Ik moet eerlijk zeggen dat Grand Theft Auto niet mijn favoriete game is. Het is eerder zo dat GTA zoveel herinneringen bij me oproept!

 

Het mooiste aan deze franchises is dat het met zijn tijd meegaat.

En wij? Wij gaan ook met de tijd mee

Bij het denken aan GTA komen herinneringen naar boven, vooral aan mijn allereerste ervaring met de serie – GTA 2. Ik zie mezelf nog rondrijden in een tank, bewapend en zonder enig specifiek doel, gewoon alles vernietigend wat op mijn pad kwam. Ik was nog jong en deed maar wat, zonder echt na te denken.

Het doodrijden van mensen en lukraak vernielingen aanrichten was voor mij puur amusement, hoewel ik niet kon vertellen waarom. Mijn volgende duik in de wereld van GTA was met GTA Vice City, ook op de pc gespeeld zoals GTA 2. Mijn broer speelde dit meer dan ik.

Voor mij was GTA meer een speeltuin dan slechts een verhaal. Ik deed maar wat, of het nu ging om het stunten op een motor en proberen aan de overkant van een schans te komen of een poging wagen om over water te springen. Vreemde keuzes, zoals te veel hamburgers eten en kijken wat er zou gebeuren, waren aan de orde van de dag.

Een specifieke herinnering blijft me bij: we hadden een villa in ons bezit, maar ik besloot alle beveiligingspersoneel in de villa uit te schakelen. Op dat moment besefte ik niet echt dat deze beveiligers voor mijn personage werkten. Oeps.Er was een  helikopter op het dak, en natuurlijk besloot ik die te besturen. Het waren avonturen  dat  ik niet zou vergeten

Jaren later kwam GTA San Andreas uit, wat ik bestempel als mijn favoriete GTA-game.

Ik herinner me nog goed dat ik hem kocht bij E-plaza in Breda. Mijn moeder was erbij, en ik moest haar overtuigen waarom ik deze game wilde hebben, gezien ik nog minderjarig was. Op dat moment was ik slechts 12, 13 of 14 jaar oud. Gelukkig was mijn broer er ook bij, en zelfs hij was nog geen 18+. Samen slaagden we erin mijn moeder te overtuigen om de game voor de PS2 te kopen. Gelukkig stemde ze toe.

User
Nogmaals het verhaal boeide me niet zo. Ik speelse puur vanwege levens vermaak.  En wie herinnert nog al die codes die je kon invullen om de cheaten. Zo kan je te gekste dingen voor elkaar krijgen of de wie herin nog de  geheime co-op optie die je kon doen in die game. Ik speelde die graag met mijn beste vriend toen. Je kon ook kiezen om met elkaar de zoenen. Ik weet nog dat ik steeds zei tegen mijn vriend van. ‘kom nou, kom nou’ waarop hij antwoordde van: nee, je gaat weer wat kuts doen of me proberen te zoenen’ Ik zweer dat ik het niet zal doen’ zei ik. Hij liep naar mij toe en je raad het al. Ik zoenen hem meerdere keren op zijn bek. Ik vond het grappig.  Het leukste was dat we lol maakte keer op keer. Ik vergeet nooit die goede auto tijd. 

GTA 5 werd aangekondigd en inmiddels was ik 18+. Ik woonde toen op de Sint Janstraat bij Sovak. Omdat iedereen erover sprak, kon ik niet achterblijven. We schrijven inmiddels het jaar 2013, en dit is de enige GTA waarbij ik het verhaal van begin tot eind volgde. Ik vond de verhaallijn erg goed en besloot het dit keer iets serieuzer aan te pakken dan voorheen. Ik speelde GTA 5 op mijn PlayStation 4.

Afgelopen jaar zagen we de eerste trailer van GTA 6. Dat het een goede game wordt, daar ben ik zeker van. Of ik hem ga kopen? Zeker weten. Onlangs zag ik een trailer van Tommy, het personage uit Vice City. Tommy was in de trailer ouder geworden en reed door de stad, terwijl hij steeds flashbacks beleefde van vroeger. Flashbacks die wij als gamers ook hebben ervaren. Die historie vind ik magisch, en het bracht me op het idee om dit te schrijven. GTA brengt zoveel beleving en leuke herinneringen met zich mee. En alleen daarom zou ik de volgende versie zeker kopen.
Foto_SteefSchrijft
Foto_SteefSchrijft

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder