Artikel: historie. Waarom je graag een loser wil zijn. 

Published by steven gerards on

G

rappig, dat ik dit ooit zou schrijven.

 

Even in het kort. Ik ben Steven Gerards. Ik kom uit Breda en ik slaap met knuffels in bedXD

Ja, jehoort me! Ik slaap met knuffels

Mijn beperking.

‘Wat een loser ben ik’ ‘wat een loser ben ik ook’

ChatGPT

Natuurlijk, ik begrijp dat je wilt dat ik de tekst aanpas zonder de schrijfstijl te veranderen. Hier is een bewerkte versie van je artikel:

Dat is iets wat ik vaak zei tijdens mijn tienerjaren, hardop of in mezelf. Soms deed ik het voor de grap of om aandacht te trekken. Die behoefte om stiekem in de aandacht te blijven, bleef na de grappen en rollen grotendeels serieus. In een ander artikel heb ik eens gezegd dat ik jaloers was op andere kinderen die naar de MAVO/HAVO gingen, naar een ‘normale school’. Op onze oude school kregen we nauwelijks huiswerk of ‘strafwerk’, zoals nablijven. Het is ironisch dat we zo dachten, maar het kwam ergens vandaan. Toen spraken we met leerlingen van de KSE, en zij waren jaloers op ons omdat wij iets hadden wat zij niet hadden, zoals nauwelijks huiswerk, meer vrije tijd en langere pauzes.

Voor iemand op het middelbaar onderwijs is er natuurlijk meer te verwerken dan voor ons op het speciaal onderwijs. Het andere grote verschil is, en dan spreek ik voor mezelf, dat we moeten accepteren wie we zijn. De meeste medeleerlingen op mijn school wilden heel graag meer lesstof en belangrijke onderwerpen begrijpen. Het enige probleem was waarschijnlijk dat we niet wisten wat de belangrijkste stof was. Op onze school varieerde het leerniveau zo sterk vergeleken met een reguliere school.

Met andere woorden, we konden niet hogerop vanwege problemen. Veel mensen werden ook onderschat en klein gehouden in hun denkvermogen, terwijl ze veel meer konden.

Bijvoorbeeld, wij leerden veel praktische vaardigheden, zoals hoe je met het openbaar vervoer moet omgaan. In onze tijd bestond 9292 nog niet. We moesten de dienstregeling van de bushalte bestuderen of de vertrekborden van de trein leren begrijpen. Ik denk dat er weinig mensen zijn die dat nog doen. Lees jij dat, dan hou ik van jou XD

En andere praktische zaken leerden we bijvoorbeeld tijdens maatschappijleer. Sommigen begrepen het, anderen niet. Ik bijvoorbeeld. Ik was geen goede leerling. Ik was meer een clown en het boeide me niet echt. Misschien kwam het door de lerares, de moeilijkheidsgraad, of vanwege de manier waarop mensen ons behandelden van ‘je kunt dit niet en zeker dat niet’. Met andere woorden, we werden gekleineerd.

We waren nog te jong om voor onszelf op te komen van, ‘ik kan het wel. Let maar op!’

Volgens mij als je vroeg aan oude leerlingen van mij oude school vragen of ze een droom hebben wie ze willen zijn is het antwoord beperkt. 

Ikzelf, had er niet zo problemen mee met het niveau. Ik zat toch maar meer te klieren dan op te letten. Mijn nare ervaring kwam meer doen ik ouder werd en mensen buiten de school vervelende opmerkingen gingen zeggen, waardoor ik dat stomme gevoel soms mee nam naar school. Wat ik wel vervelend vond is de kinderen die in mij buurt woonde (me niet pesten) die op ander scholen zaten. Een ander taak van leven had en een moelijker chemie kon creëren met diegene. Natuurlijk hebben leraren of degelijkse gezegd wat ik wel en niet kan in de toekomst. Het probleem is altijd dat leraren of doktoren een papiertje leven met een IQ test erop en matchen veel met die resultaten. Als ik nu een IQ test zou doen dan komt nog steeds het IQ  ‘te dom zijn’ zo werd vaak bestempeld. 

en oja, waar newman collega of andere middelbare school leerlingen ook jaloers was op ons is de vaste leraren en de aandacht van een kleine klas 

 

Lekker gek doen

Nu ik ouder ben en niet meer op school zit, leer ik pas echt wat belangrijk is in het leven. Lekker gek doen deed ik ook in mijn jongere jaren, maar toen met weinig diepgang, nog in mijn kindertijd. Tegenwoordig doe ik nog steeds lekker gek, maar nu met meer diepgang en een doel.

Ik herinner me nog dat ik naar het Florijn College ging. Heb ik al verteld dat ik die school verschrikkelijk vond? Vind het nog steeds een verschrikkelijke school, als je in mijn schoenen stond. Het was precies de school waarvan onze leerlingen droomden: veel huiswerk, belangrijke vakken. Ik zeg je eerlijk, ik kan nog steeds niet geloven dat dit is wat ik ooit heb gewenst. Na mijn tijd op die school kon ik doorstromen naar MBO 3 Detailhandel, maar ik weigerde vanwege vooroordelen en negatieve opmerkingen die ik te horen kreeg.

Ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Een goede vriend koos wel die route en met succes. Maar waar is hij nu? HIJ IS VRACHTWAGENCHAUFFEUR!! Toet toet!

Vertrouwen

Na het schrijven van veel boeken en van optreden naar optreden gaan, heb ik een nieuw vertrouwen in mezelf gekregen.
Zeker omdat ik mensen ontmoet die in mij geloven en gelukkig niet kijken naar wat ik heb, maar meer naar wat ik kan. Ik herinner me nog dat ik veel twijfels had over mezelf. Maar doordat ik mijn grenzen heb verlegd en mensen ben gaan ontmoeten die ook hun worstelingen hadden, heb ik ontdekt dat ik niet alleen was in het gevoel van tekortschieten.

bijvoorbeeld (Daar heb je hem weer)

Eminem en Naruto maken me steeds blijer. Uiteindelijk ben ik blij dat ik de langste weg heb gekozen om populair te worden. Hierdoor heb ik veel geleerd. In het begin wilde ik meteen wereldberoemd worden, vergelijkbaar met Michael Jackson.

Ik ben er trots op dat ik als een "loser" word gezien, ook al raden mensen het af om als een "loser" beschouwd te worden. Ik draai graag negatieve woorden om in positieve bewoordingen. Het hangt vaak af van hoe mensen die woorden interpreteren. In een van de boeken van Naruto zegt de hoofdpersoon, Naruto, iets in de trant van: "Ja, ik ben een loser, maar ik zal een beroemde loser worden waar iedereen jaloers op kan zijn." Dit zijn misschien niet precies zijn woorden, maar eerder mijn interpretatie. Er zijn nu eenmaal veel mensen op aarde die ooit als "loser" werden gezien en uiteindelijk succesvol werden, net als ik.
Ik heb hier ook een gedicht wat met het onder te maken heeft. Ik hoop dat je het leuk vind
Lang leven een loser 

Wat is het fijn om een loser te zijn… 

Geen hoge verwachtingen, 

 je wordt altijd maximaal 2de. 

Maak niet uit, ik eet het verboden fruit, voor de pijn 

Eindelijk, the forbidden jutsu is uitgewerkt,  

nu kan ik weer helder en in alle rust vertellen,  

op schrijven waarom een loser beter is en 

 wellicht een langer leven krijgt 

 dan de man met de gouden ei. 

Iedereen wil een  

goed verhaal schrijven, 

Iedereen wil tv kijken  

waarbij losers de perfecte  

mensen worden 

Nou, je kijkt er naar.