Historie: Even ergens anders zijn

Published by steven gerards on

Mooi, nietwaar? Deze titel, 'Even ergens anders zijn', klinkt als een gedicht, maar deze keer is het dat niet. Het is een artikel waar velen iets aan kunnen hebben. Als je keer op keer het nieuws volgt en ziet wat er momenteel weer in de wereld is gebeurd, kan het je echt misselijk maken. Gelukkig zijn er genoeg creatieve mensen die zich bezighouden met entertainment.

Uitleg

Je zou je kunnen afvragen: ‘Waarom hoort dit artikel bij het kopje Historie?’

Dit heeft puur te maken met het feit dat het historisch is.

Toen ik klein was, kwam ik in eerste instantie in aanraking met Chipz en met gamen. In een ander stadium van mijn leven was ik meer van de action figures en de beyblades. Zo groeide mijn liefde voor veel vriendenkringen. Hoe ouder ik werd, des te meer kennis en voorkeuren zich ontwikkelden in mijn leven. Daarom vind je dit artikel onder het kopje historie.

Pokémon

Ik laat jullie kennismaken met de werelden om mij heen.

Dat klinkt heel poëtisch, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel: afleiding zoeken. Ik wil wel waarschuwen dat we helaas niet overal langs kunnen gaan, want dat is te veel om op te noemen en dan zitten we morgen nog hier. Ik doe mijn best.

Het eerste waar ik het over wil hebben, is Pokémon. Hier begon mijn avontuur min of meer. Nu ik ouder ben, neig ik er steeds meer naar om die games nog één keer te spelen. Ik heb een Nintendo Switch, mijn oldskool DS en een mobiel waar je tegenwoordig ook elke Pokémon op kunt spelen. Regelmatig speel ik weer Pokémon. Raak ik eraan verslaafd. Duik ik in de Pokémon-wereld en uiteindelijk leg ik het weer weg. Het is een spel dat steeds maar

terugkomt. Ik weet dat ik altijd kan vallen voor de verleiding van de spellen.

Mario

Mario is ook een klassiek icoon. Bijna iedereen houdt van Mario of vindt de spellen geweldig. Persoonlijk ben ik dol op alles van Nintendo. Door Nintendo wilde ik altijd al in mijn leven naar Japan! Ik herinner me nog dat ik elke keer Mario speelde op de DS onderweg naar opa en oma. En als ik op dat moment niet aan het spelen was omdat ik in slaap was gevallen, dan speelde mijn zus ermee. Mario en Pokémon maakten altijd de lange autorit leuker.

Breaking bad

Herinneren jullie je nog de tijd dat Netflix populair was? Ik was in ieder geval op een leeftijd waarop men beweert dat je al ‘volwassen bent’. Eerlijk gezegd kwam ik door Netflix in aanraking met series en meer films. Mijn motto was altijd: ik kijk geen series. Daar heb ik het geduld niet voor, en ik vind het verspilling van tijd. Nou, het tegendeel is bewezen. Iemand raadde me aan een bepaalde serie te kijken die hoog in de peilingen stond. Na wat innerlijke strijd besloot ik Breaking Bad te kijken. Man, dat was geweldig en zo goed. Ik vond het concept ook heel interessant: wat zou je doen als je weet dat je waarschijnlijk doodgaat aan kanker? Waarom niet iets buitengewoons doen in je leven? Bovendien vond ik Jesse Pinkman een heel leuk personage.

Ik vond het zo leuk dat je het terug kunt vinden in mijn boeken en op mijn shirt. Je leest: “Ik ben wie ik ben. Bitch,” en die ‘bitch’ vereer ik naar hem. ‘Bitch’ vind ik ook zo’n lekker woord om uit te spreken, en bij sommige conflicten geeft het woord nog meer nadruk, alsof ik het echt meen. Na Breaking Bad kwam Better Call Saul, een spin-off. De meeste mensen weten dat een spin-off vaak een flop is, maar deze niet. “Steven, je moet dit kijken. Het is geweldig, maar je moet even doorzetten. Het wordt leuk. Geloof me,” zei een vriend van mij. Hij had gelijk. Een geweldige serie met een heel andere vibe. Op sommige vlakken vind ik deze serie zelfs beter dan Breaking Bad, en Breaking Bad was al zo goed. De beste spin-off serie die ik ooit heb gezien!

Animatie

Als iets niet kan zijn, zorgen we ervoor dat het wel kan. Bijvoorbeeld door een fantastisch verhaal en een prachtige wereld te creëren. Vaak worden in animaties creatieve gedachten en verbeeldingen tot leven gebracht.

Vaak maken ze van animaties een live-action verhaal. Ik vind dat teleurstellend. Het ziet er vaak niet goed uit. Bovendien kun je de animatie opeens niet meer zo waarderen als voor de live-action. Het verstoort je kijkervaring!

Ik dacht dat mijn eerste anime Naruto was, maar dat is niet waar. Pas later besefte ik dat Yu-Gi-Oh! en Pokémon ook al Japanse anime waren.

Toen ik dat besefte, viel ik even van mijn stoel! 😊 Niet alle animatie heeft dezelfde schrijfstijl, en dat is cool. Tegenwoordig kijk ik naar Jujutsu Kaisen, en dat heeft een heel andere schrijfstijl dan Naruto en Demon Slayer. Het valt wel in dezelfde categorie, maar ze wijken sterk van elkaar af. Dat vind ik altijd bewonderenswaardig en gaaf. Het geeft mijn geest rust en energie om het leven op een andere manier te bekijken of in mijn werk toe te passen.
Wie durft te beweren dat het leren van woorden, zinnen, en taal überhaupt niet het belangrijkste is in de wereld, die mag morgen de gang op. Natuurlijk is dat het belangrijkste. Zonder boeken, scripties, en gesprekken zouden er geen films, animaties, muziek zijn, en zou de wereld saaier zijn geworden. Toch? Natuurlijk wel, geloof me maar! 😊

Laatst ben ik naar Lord of the Rings in de bioscoop geweest.

Leuk feitje: doordat ik deze film heb gezien, is dit artikel ontstaan.

Ik wil jullie meenemen naar verschillende werelden en omgevingen waar je naartoe kunt ‘springen’ om aan de realiteit te ontsnappen. Zo kun je zorgen dat je lichaam rust en welzijn kan vinden.

Ja, we worden geconfronteerd met veel oorlogen, ziektes en bacteriën. Het is echter onmogelijk voor mensen om hier constant aan te denken, elke dag, elk uur. Mensen hebben die ‘escape room’ nodig om zich te ontplooien van de werkelijkheid.

Festival, vrienden, feestvieren

Ik ben ook een fan van festivals, vooral hardcore en up-tempo festivals. Dat DNA heb ik misschien van mijn broer overgenomen, of was mijn vader stiekem een gabber? 😊 Gelukkig heb ik leuke vrienden die me helpen om het gezellig te maken. Als je het zo bekijkt, zijn we allemaal dokters en hulpverleners in ons eigen feestelijke universum.
De herinneringen die worden gekweekt, blijven voor eeuwig in onze geheugens gegrift. Het grappige vind ik. Ik praat graag over alles wat bestaat en wat niet bestaat. Het grensverleggende van avonturen beleven en nieuwe mensen ontmoeten doet me goed. In aanraking komen met meer mensen via via, bijvoorbeeld, is altijd een genot. Het is leuk en lachen met vrienden erbij. Drink er één, ik trakteer! 🙂

Samenvatting

Koop mijn boeken en ontdek meer van mijn avonturen.

DE_WERELD
MAG_DIT
Nu heb ik je verteld hoe ik afleiding zoek. Ik zoek vrienden. Ik zoek hulp. Ik reis van wereld naar wereld, zeg maar van de gamewereld naar de boekenwereld, naar uit eten met vrienden, bier drinken, enzovoort,enzovoort
Het inleven in andere levens en in hun schulp kruipen is belangrijk. Eerlijk is eerlijk, er gebeuren gruwelijke dingen, toch? Je kunt niet alles controleren. Heel zonde, maar zo is het gewoon. Denk positief. Het is moeilijk, maar het is mogelijk. Op dit moment denk ik aan mijn nichtje, die ik heel graag wil zien opgroeien.

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder